&noscript=1" />
COMPLIMENTARY SAMPLES | FREE DELIVERY ON RUGS & BLANKETS WITHIN EUROPE | DELIVERY IN 7-10 BUSINESS DAYS
COMPLIMENTARY SAMPLES | FREE DELIVERY ON RUGS & BLANKETS IN EUROPE |Layered Collab


Axel Wannberg Layered Soffbord

AXEL WANNBERG
A new centerpiece

I ett spännande samarbete med den välrenommerade designern och snickarmästaren Axel Wannberg lanserar Layered nu sin första kollektion av handgjorda svensktillverkade soffbord i trä.

SE MER

Evelina Kroon Matta Samarbete Layered

EVELINA KROON
A walk in the park


Med referenser till traditionellt kvinnligt hantverk presenterar Layered tillsammans med konstnären Evelina Kroon, fyra mattor i 100% ull som balanserar stramt grafiskt uttryck med en färgpalett som vågar utmana. Resultatet är en kollektion som förmedlar både tidlöshet och modig samtid.

Stig Lindberg samarbete Layered mattor

STIG LINDBERG


Stig Lindberg var en allkonstnär – fantasifull och surrealistisk i sitt uttryck. Han kunde sätta blommor där det inte skulle vara blommor och fiskar där det inte fanns fisk. Han var även nyskapande för sin tid i sättet han arbetade med material och färger.

Breaking Boundaries - Konst x Layered

BREAKING BOUNDARIES
The Art Collection


Layered har sedan starten inspirerats av gränslandet mellan inredning och konst. Vi är därför mycket stolta över att kunna presentera denna kollaborativ och experimentella mattkollektion tillsammans med de fyra skandinaviska konstnärerna, Aida Chehrehgosha, Åsa Jungnelius, Constance Tenvik och Emilia Ilke. Nu har även konstnären Bella Rune skapat mattan Swept Under Rug som en del av den tidigare Breaking Boundaries kollektionen.


Poppykalas x Layered

POPPYKALAS x LAYERED
The Secret Garden Collection


Den färgstarka mattkollektionen The Secret Garden, är ett unikt samarbete mellan Layered och den hyllade danska blomkonstnären Poppykalas.
År 2020 blev kollektionen nominerad i ELLE DECORATION AWARDS och tog hem priset som årets inredningsaccessoar.

 

Layered x Michel Bussien

MICHEL BUSSIEN x LAYERED


I samband med att vi lanserade vår möbelkollektion så lät vi samtidskonstnären Michel Bussien skapa en installation där möblerna utgjorde det bärande elementet i det konstnärliga uttrycket. Lanseringen blev nominerad till Residence Stora Formpris.
Heritage - Kristina Tjäder x Layered

KRISTINA TJÄDER x LAYERED
The Heritage Collection


Kristina Tjäder, medgrundare av modemärket House Of Dagmar, har tagit sitt hållbara tankesätt från modevärlden och applicerat det i en mattkollektion tillsammans med Layered. Designsamarbetet började som en idé och konversation om de traditionella, handgjorda svenska textilierna och hur de fortfarande har (eller borde ha) sin tydliga plats i det medvetna hemmet.

 

DESIGN
COLLABORATIONS

Login / Retailer

Please choose your country